Behandeling glazen

Kraswerende glazen

Een bril krijgt het vaak zwaar te verduren. Er is niets zo vervelend als een brillenglas met krassen. Om de glazen kraswerend te maken worden ze voorzien van een harde, kraswerende laag. Beschadigingen bij normaal gebruik worden hierdoor vermeden.

Coatings

Ontspiegeling

Glazen worden voorzien van een coating waardoor ze minder licht reflecteren. Ze laten meer en zuiverder licht door en zijn esthetisch mooier. Storende weerkaatsingen afkomstig van daglicht of omgevingslicht zijn verleden tijd. Deze glazen zijn automatisch kraswerend.

Cleancoat

Deze glazen zijn niet alleen voorzien van een ontspiegelende coating maar ook van een water- en vetafstotend laagje. Het glas wordt minder snel vuil in vergelijking met glazen voorzien van een standaard ontspiegelende coating. Het glasoppervlak wordt tevens een stuk gladder, wat er weer voor zorgt dat glazen een stuk eenvoudiger te reinigen zijn.

Blue coating

Lcd-televisieschermen, computerschermen, tablets en smartphones stralen een hoeveelheid blauw licht uit. Overmatige blootstelling aan dit blauw licht kan de ogen overbelasten, irriteren en vermoeien. Blue coating is speciaal ontwikkeld om dit blauwe licht te filteren of te dempen. Het zicht is minder vermoeiend, de contrasten zijn scherper en overbelasting krijgt geen kans.

Verdunde glazen

Vaak worden de dikte en het gewicht van de glazen als storend ervaren, zeker voor de hogere correcties. De oplossing hiervoor is een verdund glas. Door gebruik te maken van speciale materialen en slijptechnieken kunnen brilglazen een stuk dunner gemaakt worden. Ze ogen een stuk mooier en zijn aangenamer om dragen.

Meekleurend/Transitions

Het glas wordt donker onder invloed van de lichtintensiteit en uv-bestraling. Binnenshuis zijn deze glazen quasi volledig transparant, in volle zon zijn ze even donker als een zonnebril. Deze glazen helpen je ogen zich aan te passen aan verschillende lichtsterktes. Hierdoor kun je relaxter en comfortabeler zien. Bij Brilba(a)r zijn alle meekleurende glazen standaard voorzien van een uv-filter, de optimale bescherming van de ogen.

Maak een afspraak of kom langs in één van onze winkels